Начало
  Счетоводни Услуги
 Цени на счетоводни услуги
  Полезни връзки
 Счетоводни новини
 Контакти
 

ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ОСИГУРЯВАНЕТО


ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРОМЯНА НА ОСИГУРЯВАНЕТО

Вече могат да се подават заявления за промяна на осигуряването за втора пенсия

От 4 септември вече могат да се подават заявленията за промяна на осигуряването от универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“ на НОИ. Става въпрос за възможността за избор на осигурените лица за това къде да се превеждат вноските им за допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) - в частен фонд или във фонд „Пенсии“ на НОИ.

Желанието си осигурените лица ще могат да заявяват във всеки офис на НАП на територията на страната, без значение къде е постоянният им адрес. Промяната на осигуряването от универсален пенсионен фонд във фонд „Пенсии“ на НОИ и обратно става със заявление по образец, което вече е публикувано тук. Документът трябва да се представи или лично, или от друго лице, упълномощено с изрично нотариално заверено пълномощно, или по интернет с квалифициран електронен подпис на осигуреното лице.

Вноските за т. нар. „втора пенсия“ ще започнат да се превеждат в новия фонд (частен или фонд „Пенсии“ на НОИ) от първо число на месеца, следващ месеца, в който е подадено заявлението. НАП ще има ангажимент да уведоми както частния фонд, така и НОИ, за избора на осигуреното лице. Осигуреното лице ще може отново да направи нова промяна едва след изтичането на една година от последния му избор. 

 Заявление за избор за промяна на осигуряване от допълнително задължително пенсионно осигуряване в универсален пенсионен фонд във фонд "Пенсии" на държавното обществено осигуряване


2015-09-10 (Прочетено 3806 пъти.)
* * *

 

Facebook | Twitter | Google



Кантора Сиат - Пловдив предлага професионални счетоводни услуги и счетоводно обслужване за фирми в Пловдив, счетоводство и контрол.

 

2010 - 2012 (c) Счетоводна кантора "СИАТ" - Пловдив . Всички права запазени. | Web and seo: Idea Studio Ltd. | 103969 посещения