Начало
  Счетоводни Услуги
 Цени на счетоводни услуги
  Полезни връзки
 Счетоводни новини
 Контакти
 

ЩЕ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И НА КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ


ЩЕ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИ И НА КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ

Осигуровки се дължат над двойния размер на командировъчните
27 Февруари 2012
Вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване (ДОО) се дължат над двукратния размер на дневните пари при командировка, определен в нормативен акт. Това е записано в последните промени на Наредбата за елементите на възнаграждението и доходите, върху които се правят осигурителни вноски, които влизат в сила от 1 март тази година. Досега върху дневните пари при командировка вноски за ДОО не се дължаха.

Така например, ако става въпрос за служебно пътуване в рамките на страната, осигурителни вноски ще се дължат върху сумата над 40 лв. на ден. Това е така, защото размерът, който е определен за дневни пари в Наредбата за командировките в страната, е 20 лв.

Други промени в наредбата предвиждат изрично, че при определяне на годишния осигурителен доход на регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводителите не се включват сумите, получени под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавния бюджет.”

 


2012-02-28 (Прочетено 2501 пъти.)
* * *

 

Facebook | Twitter | Google



Кантора Сиат - Пловдив предлага професионални счетоводни услуги и счетоводно обслужване за фирми в Пловдив, счетоводство и контрол.

 

2010 - 2012 (c) Счетоводна кантора "СИАТ" - Пловдив . Всички права запазени. | Web and seo: Idea Studio Ltd. | 104298 посещения