Начало
  Счетоводни Услуги
 Цени на счетоводни услуги
  Полезни връзки
 Счетоводни новини
 Контакти
 

Финасовият министър вече е доволен от НАП


Ние сме единствената държава в Европа, където генерираме ръст в събирането на приходите, твърди шефът на НАП Красимир Стефанов. Предвижда се в строителството ДДС да се плаща от купувача.

Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на НАП, цитиран от БГНЕС. Красимир Стефанов уточни, че към края на ноември НАП е събрала 11,4 млрд. лв.
"За сравнение ще кажа, че това представляват със 715 млн. повече събрани приходи за тази година, отколкото за същия период на миналата година", допълни той. Министърът на финансите има вече положителна оценка за НАП, увери директорът на агенцията.
Той заяви това по повод изказванията на Симеон Дянков в средата на годината, че може да бъде уволнен, ако събираемостта на данъците е ниска. Към работата на Стефанов претенции имаше и шефът на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Стефанов изброи постиженията на агенцията, сред които кампаниите за спазването на трудовото законодателство през лятото на морските курорти и проверките с Главна инспекция по труда, свързани с спазването трудово-осигурителното законодателство, при които са били изведени 164 хиляди договора от системата на НАП, които са на половин работен ден.

"Бяха предприети множество проверки при строежите на МОЛ-ове, на големите инфраструктурни обекти. Направихме множество проверки за спазване на трудово-осигурително законодателство след 17.30 ч. Работодателите бяха свикнали, че след 17,30 ч. администрацията на НАП не проверява. Десетки съвместни операции имаме с прокуратурата, с МВР", каза още Стефанов.

 


2011-12-16 (Прочетено 2682 пъти.)
* * *

 

Facebook | Twitter | GoogleКантора Сиат - Пловдив предлага професионални счетоводни услуги и счетоводно обслужване за фирми в Пловдив, счетоводство и контрол.

 

2010 - 2012 (c) Счетоводна кантора "СИАТ" - Пловдив . Всички права запазени. | Web and seo: Idea Studio Ltd. | 82570 посещения